Ekologiczna cieciorka 500g

Wysokiej jakości cieciorka z ekologicznego regionu Feneos. To nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale także źródło cennych składników odżywczych.  Cieciorka jako jedyna roślina strączkowa posiada doskonałej jakości białka, które dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych aminokwasów w idealnych proporcjach. To plasuje ją wśród pełnowartościowych białek, jakie oferuje mięso, mleko czy soja.

EKOLOGICZNA UPRAWA I BEZ KONSERWANTÓW I BEZ PESTYCYDÓW

Dikotylon
Jest
14,00 zł
Brutto

Cieciorka, podobnie jak inne strączki, jest podstawą greckiej diety śródziemnomorskiej o dużej wartości odżywczej. Tradycja spożywania różnych gatunków strączków trwa w Grecji już od sześciu tysięcy lat. 

__

Cieciorka jest bogata w białko, żelazo, fosfor, magnez i cynk. Zawiera także wapń, potas, witaminy z grupy B oraz witaminę K. Dodatkową korzyścią jest to, że ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że ​​chociaż zawiera dużo węglowodanów, nie ma tendencji do podnoszenia poziomu cukru we krwi.

Gromadzi duże ilości błonnika roślinnego, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i poprawia profil lipidowy.

__

Ale tym, co odróżnia ciecierzycę od innych roślin strączkowych, jest doskonała jakość zawartych w niej białek, które dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych aminokwasów w idealnych proporcjach. To plasuje ją wśród pełnowartościowych białek, jakie oferuje mięso, mleko czy soja.

__

Ciecierzyca może również pomóc kontrolować głód ze względu na wysoką zawartość błonnika. To z kolei może to być pomocne w kontrolowaniu wagi ciała.

EKOLOGICZNA UPRAWA

BEZ KONSERWANTÓW

BEZ PESTYCYDÓW

___

Producent: Dikotylon, Feneos, Peloponez, Grecja

Opakowanie: 500g

Dikotylon
20 Przedmioty

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.