Fasola i inne strączki

Fasola i inne strączki

Aktywne filtry

  • Ekologiczna fasola czarne oczko z Feneos 500g

    20,00 zł

    Niskokaloryczna, a jednocześnie bardzo bogata w składniki odżywcze. Jedna jej porcja  dostarcza tyle samo białka, co połowa steku. Stanowi świetną opcję dla osób, które nie jedzą mięsa lub mają ochotę na ciekawą odmianę w kuchni. 

    Świetnie sprawdza się z sałatkach, zupach i ciepłych daniach.

  • Ekologiczna fasola gigantes z Feneos 500g

    28,00 zł

    Duża biała fasola bogata w błonnik, witaminy z grupy B oraz minerały. Stanowi świetne źródło roślinnego białka, co sprawia, że jest idealnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej.

    Fasola gigantes cudownie nadaje się do zapiekania w pomidorach.

  • Ekologiczna fasola waniliowa z Feneos PGI 500g

    18,00 zł

    Fasola waniliowa z Feneos to mała, owalna fasola o białej barwie, cienkiej skórce i lekko słodkim smaku. Po ugotowaniu miękki miąższ pozostaje nienaruszony i nie oddziela się od łupiny. Świetnie nadaje się do sałatek, a także potrawek duszonych lub pieczonych z innymi warzywami.

    --

    EKOLOGICZNA UPRAWA I CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE (PGI) I BEZ KONSERWANTÓW I BEZ PESTYCYDÓW

  • Ekologiczny groch fava z Feneos PGI 500g

    18,00 zł

    Łuskany groch fava stanowi podstawę pasty/ hummusu o nazwie fava (Φάβα). To druga po tzatziki najbardziej popularna przystawka w Grecji. 

    Grecki groch fava jest drobniejszy niż polski, ma bardziej intensywny kolor i aromat. Zaś ziarna są mniej wysuszone.

    ___

    EKOLOGICZNA UPRAWA I CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE (PGI) I BEZ KONSERWANTÓW I BEZ PESTYCYDÓW

  • Ekologiczna cieciorka 500g

    14,00 zł

    Wysokiej jakości cieciorka z ekologicznego regionu Feneos. To nie tylko pyszny dodatek do wielu potraw, ale także źródło cennych składników odżywczych.  Cieciorka jako jedyna roślina strączkowa posiada doskonałej jakości białka, które dostarczają organizmowi wszystkich niezbędnych aminokwasów w idealnych proporcjach. To plasuje ją wśród pełnowartościowych białek, jakie oferuje mięso, mleko czy soja.

    EKOLOGICZNA UPRAWA I BEZ KONSERWANTÓW I BEZ PESTYCYDÓW