Makaron Pastitsio 500g
Duży makaron z dziurką w środku. Makaron od Theros produkowany jest w tradycyjny sposób - w 100% z semoliny z pszenicy durum.
Używa się głównie do przyrządzania pastitsio, ale równie smakowicie smakuje z sosem pomidorowym, mięsem mielonym lub owocami morza.
100% SEMOLINA DURUM | HANDMADE | TRADYCYJNA RECEPTURA
Pastitiso to dość duży makaron z dziurką w środku.
Używa się go głównie do przyrządzania pastitsio (zapiekanki z wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym). Równie pysznie smakuje z sosem pomidorowym, mięsem mielonym lub owocami morza.
Czas gotowania: 7 min
Spożywanie produktów z semoliny polecane jest ze względów zdrowotnych i dietetycznych. Mąka z ziaren twardej pszenicy to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego oraz białka. Dostarcza organizmowi m. in.: magnez, fosfor, potas, żelazo, cynk, miedź, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Ma także niższy indeks glikemiczny niż zwykła pszenica.
O producencie:
Manufaktura Theros to rodzinna firma, której celem jest zachowanie wspaniałego smaku domowych makaronów tradycyjnej kuchni greckiej. Theros używa jedynie greckich surowców i tradycyjnych receptur, aby odtworzyć smak domowego makaronu, który posłuży za bazę wspaniałego dania.
Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja, mleko
Data przydatności: 10/2026
Kraj pochodzenia: Grecja, Północny Peloponez
Producent: Theros