• Nowy

Makaron Pastitsio 500g

Duży makaron z dziurką w środku. Makaron od Theros produkowany jest w tradycyjny sposób - w 100% z semoliny z pszenicy durum.

Używa się głównie do przyrządzania pastitsio, ale równie smakowicie smakuje z sosem pomidorowym, mięsem mielonym lub owocami morza.

100% SEMOLINA DURUM | HANDMADE | TRADYCYJNA RECEPTURA

Theros
Brak
14,00 zł
Brutto

Pastitiso to dość duży makaron z dziurką w środku.

Używa się go głównie do przyrządzania pastitsio (zapiekanki z wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym). Równie pysznie smakuje z sosem pomidorowym, mięsem mielonym lub owocami morza.

Czas gotowania: 7 min

Spożywanie produktów z semoliny polecane jest ze względów zdrowotnych i dietetycznych. Mąka z ziaren twardej pszenicy to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego oraz białka. Dostarcza organizmowi m. in.: magnez, fosfor, potas, żelazo, cynk, miedź, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Ma także niższy indeks glikemiczny niż zwykła pszenica.

O producencie:

Manufaktura Theros to rodzinna firma, której celem jest zachowanie wspaniałego smaku domowych makaronów tradycyjnej kuchni greckiej. Theros używa jedynie greckich surowców i tradycyjnych receptur, aby odtworzyć smak domowego makaronu, który posłuży za bazę wspaniałego dania.

Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja, mleko

Data przydatności: 10/2025

Kraj pochodzenia: Grecja, Północny Peloponez

Producent: Theros

Theros
2024-07-26

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.