Makaron Orzo 500g

Drobny grecki makaron przypominający kształtem ziarno ryżu. Makaron od Theros produkowany jest w tradycyjny sposób - w 100% z semoliny z pszenicy durum.

Idealny w daniach z drobiem, cielęciną, jagnięciną lub owocami morza.

100% SEMOLINA DURUM | HANDMADE | TRADYCYJNA RECEPTURA

Theros
Jest
14,00 zł
Brutto

Rodzaj drobnego greckiego makaronu przypominający kształtem ziarno ryżu czy też ziarno jęczmienia. Jego nazwa wzięła się właśnie od kształtu ziarna jęczmienia (po włosku orzo to jęczmień). 

Makaron orzo świetnie się sprawdzi w wielu daniach. Uwielbia towarzystwo mięsa i owoców morze - w giouvetsi z cielęciną czy jagnięciną oraz kritharotto z drobiem czy owocami morza.

Czas gotowania: 7 min

Spożywanie produktów z semoliny polecane jest ze względów zdrowotnych i dietetycznych. Mąka z ziaren twardej pszenicy to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego oraz białka. Dostarcza organizmowi m. in.: magnez, fosfor, potas, żelazo, cynk, miedź, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Ma także niższy indeks glikemiczny niż zwykła pszenica.

O producencie:

Manufaktura Theros to rodzinna firma, której celem jest zachowanie wspaniałego smaku domowych makaronów tradycyjnej kuchni greckiej. Theros używa jedynie greckich surowców i tradycyjnych receptur, aby odtworzyć smak domowego makaronu, który posłuży za bazę wspaniałego dania.

Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja, mleko. Bez konserwantów.

-

Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna: 1581 kJ / 373 kcal; tłuszcz: 3,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2g; węglowodany: 72,7g, w tym cukry: 15,4g; błonnik: 4,6g; białko: 11,6g; sól: 0,15g.

Najlepiej spożyć przed: 10/2025.

Nr partii produkcyjnej: 0510424.

Kraj pochodzenia: Grecja, Północny Peloponez

Producent: Theros

Theros
12 Przedmioty

Zobacz także

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.