Makaron Hylopites 500g
Hylopites to makaron z dobrej mąki, jaj i mleka w postaci długich, szerokich wstążek. Makaron od Theros produkowany jest w tradycyjny sposób - w 100% z semoliny z pszenicy durum.
Hylopites jest pyszny i łatwo go połączyć z innymi składnikami. Można go serwować z sosem, serem czy zapiekać.
100% SEMOLINA DURUM | HANDMADE | TRADYCYJNA RECEPTURA
Hylopites to makaron z dobrej mąki, jaj i mleka w postaci długich, szerokich wstążek.
Jest pyszny i łatwo go połączyć z innymi składnikami. Można go serwować z sosem, serem czy zapiekać.
Czas gotowania: 7 min
Spożywanie produktów z semoliny polecane jest ze względów zdrowotnych i dietetycznych. Mąka z ziaren twardej pszenicy to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego oraz białka. Dostarcza organizmowi m. in.: magnez, fosfor, potas, żelazo, cynk, miedź, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Ma także niższy indeks glikemiczny niż zwykła pszenica.
O producencie:
Manufaktura Theros to rodzinna firma, której celem jest zachowanie wspaniałego smaku domowych makaronów tradycyjnej kuchni greckiej. Theros używa jedynie greckich surowców i tradycyjnych receptur, aby odtworzyć smak domowego makaronu, który posłuży za bazę wspaniałego dania.
Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja, mleko
Data przydatności: 09/2025
Kraj pochodzenia: Grecja, Północny Peloponez
Producent: Theros