Oliwki Kalamon w oliwie extra virgin 250g
Naturalne, soczyste greckie oliwki Kalamon.
Oliwki Kalamon 250g
Oliwki Kalamon (znane w innych rejonach Grecji jako Kalamata) to najszlachetniejsze z greckich oliwek. Mają piękny, ciemno fioletowy kolor i jędrny miąższ. Zachowują wszystkie swoje walory smakowe dzięki naturalnej solance z dodatkiem oliwy z oliwek extra virgin i octu winnego. Oliwki łatwo odchodzą od pestki.
Są nie tylko pyszną przekąską, ale też dzięki zawartości przeciwutleniaczy - źródłem zdrowia.
-
Składniki: oliwki Kalamon z pestkami, sól, ocet winny, oliwa z oliwek (0,01%).
Może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, migdałów, sezamu, siarczynów.
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna: 1078 kJ / 262 kcal; tłuszcz: 27g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2g; węglowodany: 0,5g, w tym cukry: 0,1g; błonnik: 6,2g; białko 1,9g; sól 4,6g.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Najlepiej spożyć przed: 11/2026.
Nr partii produkcyjnej: 31924.
Opakowanie: 250g.