Oliwki Chalkidiki ciemne z beczki 250g

Dojrzałe oliwki odmiany Chalkidiki produkowane w naturalny sposób. Oliwki są ręcznie zbierane, a następnie umieszczane w drewnianych beczkach wraz z solą morską, gdzie naturalnie fermentują. Gotowe oliwki przemywane są octem winnym i oliwą z oliwek.

ODMIANA CHALKIDIKI | TYLKO 2 SKŁADNIKI (OLIWKA & SÓL MORSKA) | NATURALNA FERMENTACJA | BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW I KONSERWANTÓW

Gaia olives
Jest
18,00 zł
Brutto

Dojrzałe oliwki odmiany Chalkidiki produkowane w naturalny sposób. Oliwki są ręcznie zbierane, a następnie umieszczane w drewnianych beczkach wraz z solą morską, gdzie naturalnie fermentują. Gotowe oliwki przemywane są octem winnym i oliwą z oliwek.

Oliwki mają ciemny kolor, lekko słodki smak i niską zawartość sodu.

ODMIANA CHALKIDIKI

TYLKO 2 SKŁADNIKI (OLIWKA & SÓL MORSKA)

NATURALNA FERMENTACJA

BEZ SZTUCZNYCH KONSERWANTÓW

Wartości odżywcze oliwek

Oliwki zawierają kwas oleinowy, który jest jednonienasyconym kwasem tłuszczowym. Według badań obniża on ciśnienie krwi i redukuje ryzyko stanów zapalnych, chorób układu krążenia oraz ma potencjalne działanie przeciwnowotworowe. 

Oliwki zawierają także znaczną ilość witamin i minerałów:

  • witamina E - bardzo silny przeciwutleniacz
  • witamina A - poprawa wzroku, reprodukcji, działania na skórę
  • niewielkie ilości witamin B1, B6 i B12
  • pierwiastki śladowe - miedź (zmniejsza ryzyko chorób serca) i wapń (korzystnie wpływa na kości, mięśnie i funkcjonowanie układu nerwowego).

O producencie

Gaia Olives to firma rodzinna zlokalizowana w New Olynthos na Chalkidiki. Od wielu lat zajmują się przetwarzaniem i standaryzacją oliwek w szczególności oliwek Chalkidiki. 

Składniki: oliwki Chalkidiki z pestką, sól morska. 

Instrukcja przechowywania: przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni.

Producent: Gaia olives, Chalkidiki, Grecja

Opakowanie: 250g

Data przydatności: 05/2025

Gaia olives
12 Przedmioty
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.